Friday, January 9, 2009

EDGE DYNAMICS i Weekendavisen

PETER SCHULTZ JØRGENSEN har skrevet en meget lesverdig artikkel om Nordhavnen. Hele artikkelen kan leses som e-paper på Weekendavisen.dk , (klikk på feltet for e-paper, marker dato; uke 2 - torsdag 9., åpne avisen og bla frem til s 37 i kulturseksjonen.) Her er to utdrag:

"»Excentral Park – Edge Dynamics« er båret af en naturopfattelse, hvor mennesket og dets produkter anses for at være en del af naturen. Mennesket er derfor ikke uden for naturen. Og naturen er ikke til for os eller noget, vi kan bruge, som vi vil. Den er heller ikke blot noget rekreativt, der er godt for både sjæl og øje. Excentral Park bliver en levende zone, hvor menneske, bymiljøet, hav samt flora og fauna spiller sammen og skaber og genskaber sig som natur i Øresund."

"Arkitekter med bløde blyanter og computere kan skabe fantastiske billeder. Jo mere fantastiske, jo mere utopiske bliver de som fikseringer af en ukendt fremtid. De kommer til at virke blokerende og giver indtryk af en afklaring, der ikke er grundlag for. I stedet for at komprimere tiden i byplanen som dokument lader 70°N + D&U byplanen sig folde ud som en proces, der følger med tiden. Tiden bliver et grundstof i bydannelsen."

Stopp Israels angrep på GAZA nå!


I går gikk vi i fakkeltog sammen med titusener av andre i Tromsø, Oslo, Bergen, Trondhjem og Stavanger.