Monday, January 16, 2012

La Byen Synges

Når bystyret i Tromsø trakk søknaden om innlemmelse i Samisk språkområde, mistet vi en viktig mulighet til å befeste et viktig kulturelt lag i våre offentlige rom; til å tilføre en kompleksitet som skaper møter mellom mennesker og fortellinger. Tromsø gikk glipp av muligheten å formidle at byen anerkjenner at den er et sted hvor to verdener møtes.

Nye visuelle språk og ideer oppstår i kampsonene. I høst har vi sett New York gallerier plukke opp Occupy Wall Streets «scruffy cardboard signs» og 15-M bevegelsens visuelle språk bli brukt i Vodafones mobilabonnementskampanje. Vi har sett vrengte kofter. Protestaksjoner er en del av vår kulturelle produksjon og blir etter hvert plukket opp av reklamebransjen, mote, film og kunst.

Tromsø kan ikke kreve av de samiske miljøene at de alltid skal måtte hente den kreative energien i kampen for rettigheter og synlighet - en synlighet som Norge og Tromsø markedsfører for alt den er verdt.
les mer i Nordlys 12.01.2012 :

Oslo 26. Januar: POP UP // Nordic Architecture Award

OAF starter forelesningsrekken 2012 med fire forelesere og presentasjon av vinnerprosjektene fra the Nordic Architecture Award 2011 :

Journalist Mark Isitt (sverige) starter foredraget med en kort presentasjon av Nordic Architecture Award og avslutter med en oppsummering og om tendenser i nordisk samtidsarkitektur.
En av målene til Oslo Arkitektforening er å nå lengre ut til folket med arkitekturen og vi tar i bruk nye steder i Oslo by til OAF-foredrag i 2012.
Første sted ut er Deichmanske hovedbibliotek på Hammersborg - VELKOMMEN!!


Snøhetta (norge)
Beste bygning: Reinsdyrpaviljongen i Dovrefjell nasjonalpark/ Norge.


Landslag (island)
Beste offentlige rom: Byrom ved Harpa konserthus i Reykjavik/ Island.


Dahl + Uhre (norge)
Beste byplan: Nunarsuup qeqqani / Nuup qeqqani // In The Middle of the World / In the Middle of NUUK
- Grønland

Tromsø January 26th


TERRITORIAL PRACTICES / CONFERENCE
Arctic Frontiers 2012 / Tromsø
The conference asks if and how industrial practices and global economic practices are able to develop in a close and sustainable connection to local landscape conditions. It also asks how architectural practices can identify and create awareness of landscape spaces that are not immediately visual. It seeks to demonstrate the significance of architectural logics, explorations and concepts for social development.
The conference will work explore new vocabularies, tools and methods for a sustainable development of the complex set of practices operating within the same territories.

SPEAKERS 

ARCTIC FRONTIERS 2012